Pedagogové

MgA. Dominika Beranová

beranova_web-2

Vyučované předměty: Multimediální tvorba
Konzultační hodiny: Čtvrtek:11.50–12.35, Pátek:13.35–14.20

Dosažené vzdělání
1992–1998 Akademie múzických umění Praha, Filmová fakulta, obor multimediální režie a počítačová animace
1991–1992 Vyšší odborná škola výtvarná, obor Ilustrace a knižní grafika
1987–1991 Střední odborná škola výtvarná, Holarovo náměstí, obor užitá grafika

Pracovní zařazení, pracovní zkušenosti
2013–současnost Michael - SŠ a VOŠ reklamní a umělecké tvorby
2011–současnost je aktivním umělcem a vytváří reklamní audiovizuální díla, např. reklamních znělky, jingle, výtvarné ID spoty, točí a výtvarně zpracovává krátké trikové reklamní filmy převážně pro televizní produkci. V současné době
pracuje na nové podobě grafických znělek pro TV Barrandov.
1999–2013 TV Nova, grafické a kreativní oddělení, grafik, senior grafik,
vývoj self promotion, režisér upoutávek pro self promotion.
Spolupráce na ID´spotech Indiana Jones (2001) a Den Nezávislosti (2003)
oceněnými zlatým a stříbrným Promaxem.
Autor řady znělek a znělkových sérií pro pořady Čtveráci,
Snídaně s Novou (2009 – 2011), VIP Poker tour (2010) aj.
2003–současnost člen alternativní skupiny loutkového divadla Buchty a loutky,
jako grafik a režisér, autorské hry viz (www. buchtyaloutky.cz )

Filmografie a divadelní režie
2000 Chcípáci, loutkový film, comp.anim, režie, výtvarník
2003–2006 Losers, seriál, loutkový, comp.anim, spolurežie, výtvarník
1994 vystavovala na výstavě českého videoartu (Vnitřní zdroje) Praha, Mánes
1994 účast a na mezinárodním studentském workshopu Locomotive, Hilversum (Holandsko)
1995 přednášející na mezinárodním sympoziu Umění, vzdělávání pro začátek příštího století - Univerzita Karlova v Praze

Studentská filmografie
2003 Hodina staroroční, comb.tech., absolventský film
2002 Minotauros, 3D anim., 2.místo na Filmovém festivalu FAMU
2001 Krasohled, comb.techn., 3. místo na Filmovém festivalu FAMU
2000 Bojko v lese, anim.
2000 Bojko, comb.techn.
1999 Miroslav Hlaváček, dokument.
1999 01, loutkový, 3D anim.
1999 Metalizer, anim.
1998 Portrét Takashi Ito, anim.

Pedagogická práce
2004 - současnost stálý člen akademického sboru Filmové akademie Miroslava
Ondříčka v Písku (FAMO), předmět počítačová grafika a animace